Alla inlägg under januari 2013

Av Lotta - 11 januari 2013 08:51

Ordspråket för dagen: 


"Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter"

Arne Anka


Ja, mer behövs inte sägas va? Det är ett skönt ordspråk, som faktiskt säger en hel massa! Ibland kan det faktiskt vara bra att säga vad man har för tungan, utan att tänka allt för mycket på vad som är rätt eller fel. 




Idag ska jag baka med barnen, vi har MASSOR av pepparkaksdeg hemma, så det blir pepparkakor. Mina kids ska till Fjugesta i eftermiddag och meningen är att de ska få ta med sig lite gott till dem. Den här helgen ska de få åka och bada med, det gläder två pojkar som ÄLSKAR att bada!

Själv ska jag ta det lugnt igen, börja med lite mat hos Fina och sen en sväng ut på dansgolvet på Ritz. Haddaway spelar live, och jag är lite sugen på att gå dit för att lyssna på nostalgi:-). Jag lyssnade ju på den musiken för en sisådär hundra år sen eller så!


Önskar er en bra dag och underbar helg, det ska jag ha!

Av Lotta - 10 januari 2013 16:04

"Jag erkänner inga andra bevis på överlägsenhet utom godhet"

Ludwig von Beethoven

 

 

När jag läste det här funderade jag på vad sjutton det betyder egentligen. Men jag kom fram till att ordet "överlägsenhet" är det som stör mig här, som jag tänker är ingen överlägsen nån annan, alla människor har samma värde och borde behandlas därefter.

Men om jag bortser från det ordet så kan jag se vad det betyder, och tycker nog att han hade rätt, den käre Ludwig. 

Att kunna visa godhet är ju ett bevis på att man som människa kan sätta sig över de små tingen, och andras tillkortakommanden. Ibland önskar jag att jag kunde visa mer godhet. Eller iallafall skulle jag vilja ha förmågan att försöka, men det får jag jobba på. Till vardags försöker jag visa mig snäll och trevlig, men ibland går det åt helsefyr...... 

 

 

Jaja, nog om det. Till mitt vanliga liv då!

Igår åkte jag mot stan för att få lite mat, ett biobesök och trevligt sällskap - av Fina och hans vän Ian. Hehe, de är söta, farbror och morbror! Vi hade en väldigt trevlig kväll, med GOD mat, en rolig biofilm och såklart en massa snack. Efteråt åkte vi hem och sov. Eller sov..... Vet ni hur trångt det blir med två fullvuxna människor i en 90 cm:s spjälsäng? 

 

 

Trångt. 

 

 

Men det var MYYYYYSIGT!!! Ligga näranära, kramas, röra varandra och bara mysa. Mums, jag mår så bra av det. Aldrig har jag sovit med nån som vill vara så nära hela tiden, precis som jag! Det gillar jag, mycket.

I morse var det LUGNT kring frkostbordet, till och med djuren höll sig lugna! Det ni, det är inte varje dag det.

En hyfsad promenad med jyckarna och Fina och en massagetimme senare mår Lotta fint. Mycket fint till och med. 

Barnen och jag ska äta lite, mysa lite (vi är inte helt på samma nivå just nu så vi ska väl försöka få vågskålarna i balans innan sängdags) och sen är det sängen som lockar! Eller soffan, med en bra film.

 

 

Kram till er alla!

 

 

 

 

Av Lotta - 9 januari 2013 07:54

Att försöka förstå är som att försöka se genom grumligt vatten. Var stilla och låt sanden sjunka.

Lao Tzu



Jag har en tendens att förska gå allt som händer i förväg. ALLT. Och det är ibland väldigt jobbigt, ibland till och med ohållbart faktiskt. Det här ordspråket ska jag försöka ta till mig, och göra till mitt, allt jag behöver förstå kommer jag få förstå när det är dags för det. Inte när jag bestämmer att jag VILL det. Utan när jag BEHÖVER det.




Tacksam för dagen idag med för övrigt, kvällen igår avslutades väldigt trevligt, men min Fina på besök och en bra film. Jag njuter av det ett tag till innan dagen ska börjas.






Ha det gott alla!

Av Lotta - 8 januari 2013 08:23

Varje morgon läser jag ett ordspråk ur en bok som jag uppskattar mycket. Ibland letar jag efter bra ordspråk på nätet och ibland hittar jag dem hos mina vänner


Nu tänkte jag starta en ny rutin på min blogg. Tänkte att ni ville ha lite bra ord på vägen ni med :-)
Så, ny rutin startad! Here we go! Godmorgon på er :-)



"det finns ingen bot för födelse och död, utom att njuta av tiden däremellan"


Det här försöker jag leva efter, såklart med väldigt varierande resultat, men att njuta av det man har är en målsättning jag tycker är smart. Förra året gjorde jag inte det, jag gick mest och saknade det jag mist, eller shoppade bort smärtan.
Det är nog ganska vanligt, men säkerligen inte särskilt bra, att dölja sina känslor på det vansinnigt destruktiva sättet jag levde.
Jag tror på människans inneboende överlenvadsinstinkt, och att jobba MED den är bra mycket trevligare än att jobba EMOT den.


Så hädanefter ska jag varje morgon känna efter vad jag har att vara tacksam för idag. Och just den här tisdagen har jag två prinsar sittandes i soffan, nerbäddade i varsitt täcke. De har morgongosat och kramats, och nu är det snart frukost med dem. Jag är så tacksam för mina barn, jag är ju välsignad med tre fantastiska killar som alla på sitt eget sätt ger mig livsglädje.



Så, nu vill jag åter önska er god morgon och en bra dag!


 

Av Lotta - 6 januari 2013 10:55












Morgonmys i soffan, de njöt av ordningen de med!

 



Eldade skräp och gamla sängen......

   



Hästarna tog det hela med ro, trots att jag eldade precis bredvid deras hage!

 

Av Lotta - 6 januari 2013 07:37

Nu är det ett tag sen jag bloggade, passade på att ta lite ledigt över jul och nyår så då hamnade bloggen i vila med. Mina kids åkte till farföräldrarna i nästan två veckor, och jag har spenderat MASSOR av tid med Fina och i butiken.


HUr som helst, jag har varit lite aktiv hemma med, ni som läser kommer ihåg hur det såg ut i mitt sovrum kanske? Nu gör det inte det längre.


Garderoben är helt klar nu, kläderna är på plats och lampan lyser fint. Härinne har jag också mina böcker., de få jag får plats med. Och så lite annat som inte har nån egen plats då.




Ursäkta för den suddiga bilden, men man ser ju illafall vad det ska vara. Fågelburen står på samma ställe, ska byta sand i den och hänga in lite nya grenar bara så är det klart där med. Jacko fick en matta att bajsa på, han sitter ofta med stjärten utanför.....   





Mitt sovutrymme, den stora sängen är utslängd och ska eldas idag, den här fick jag av Mia   

Överkastet har min mormor gjort en gång på tiden och det håller stilen än tycker jag.     




Samma ställe sett från annat håll bara. Stolen som står där är en udda en som jag glömt var den kommer ifrån, men den blev bra sådär tycker jag.

 



Så här mysigt ser det ut när det är mörkt ute och nersläckt inne 

 





Min fina lampa, upphängningen lämnar en del övrigt att önska men jag fixade det själv, med kablar och annat skit!



Och så möblerade jag om soffan lite, det blev bättre med tvn när den står rakt ut så här. Lite trångt blir det, men det tar också udden av springande rätt in av både djur och kids. Soffan är uppskattad av alla       






Tvhörnet, sett från sängen, jag är nöjd med hur det blev faktiskt. Det var skönt att kunna använda soffan och inte behöva trängas med miljoner saker som låg där......

 






Lite översikt över hela rummet, rätt bra blev det va?

 




Min Fina och min Ruby. Tyvärr mår Ruby inte bra, så jag måste ta med mig henne till veterinären nu snart. Jäkligt trist, men hon har haft det bra nu ett halvår så vi får vara nöjda med det.





Och så lite bilder över hur det kan se ut på min väg......      







Barnen och jag var i Västerås och tittade på akvariet där, på vägen hem från Knivsta. Det är stooooort, och väldigt fint.

 





Just det, har börjat plantera om lite växter med, de är så tacksamma att älska då de visar på en gång hur bra de mår av lite kärlek och utandningsluft!

 





Måste ju visa ormen med, han gjorde sig till i ledigheten   

  

Presentation


Hej och välkommen in till mitt liv!
Här möter du mig och min familj, mitt i ett helt vanligt liv.
En del får du veta om mitt vardagsliv, en del om mitt arbetsliv, och en massa om våra djur!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Barnen, mina fina prinsar!

                               

Min fina stolla!

Min fina Stolla, eller TösaMi som hennes namn är i passet,  finns inte längre. Hon fick galoppera vidare förra våren, min fina krigarhäst behöver inte längre vara nervös och orolig. 

 

Hundarna!

Hundarna är numer bara en hund, schnauzern Kompis har gått över regnbågsbron för att jaga björn och uppvakta mina bredkäftade damer där.

Nakenfisen Alioth, aka allanballan, är ensam hund på täppan nu och tror att allt han ser och kan känna är hans :-)          

Terrariedjuren

 

 

 Vi har hela huset fullt med reptiler, och det är väl ett udda intresse antar jag. Men det är roliga djur, som är intressant på sitt sätt.

                  


Ovido - Quiz & Flashcards