Alla inlägg under juli 2013

Av Lotta - 25 juli 2013 21:02

..... är väl "oglädje" då. Fast det är inte riktigt sant det heller. Just nu ligger jag och undrar varför ledsenhet platsar i min hjärna och kropp?

När jag har en jättefin familj? Ett toppenjobb? Bor så fint så jag ler varje morgon när jag går ut med Helldog I och II? När min Fina gör allt han kan för att vi ska ha det gott?

Då ligger jag i sängen och är nere? Tänker så dumt så det inte är klokt?
Funderar över varför mina signalsubstanser inte sänder lyckoskutt genom hela huvudet på mig, kan man skicka in lite nytt sånt i skallen på mig?

Jag är så klängig just nu, vill kramas hela tiden, bara ligga i knäet och bli klappad på huvudet. Sova och bli hållen om jämt.

Det är lite jobbigt. Det får alla de jag tycker så mycket om lida för, att det är kaos i irrgångarna. Dags att ta tag i hjärnan, ruska om den och tala om hur dumt den beter sig.

Berätta en saga för mig. En om lyckliga slut. En där man lever för evigt och bara är glad jämt.


Kram alla ni där ute!!! Återkommer snart, på bättre humör!

Av Lotta - 25 juli 2013 15:16

Jag har jobbat en del nu i sommar, trots att jag egentligen är ledig. Eller jobbat förresten, idag glassade jag mest runt och lekte med djuren: snappern har fått nytt och fräscht i sitt kar, jag tömde ett terrarium på vatten eftersom ingen bor där ändå, fixade ett skådeterrarium i butiken..... Ni ser, det är knappt ett jobb, jag ägnar mig åt mitt intresse på arbetstid :-)

Killarna har spelat på radioapan i köket medan jag har fixat, och skött sig så himla bra! De tycker nog att datorn är en riktigt bra uppfinning :-)

Nu ligger jag i stolen under ett träd, solar benen och bara softar, om en stund ska jag starta en ny låda med syrseavel men det får bli några minuter till i liggläge!

Ha det gott alla!

Av Lotta - 21 juli 2013 23:09

Jag gillar att köra min bil. Mycket.
Och det har jag gjort på sistone. Kört mycket alltså.

Många, långa mil i min Volvo har det blivit, den närmar sin 20 000 nu.
Med mig i bilen har det varit mina barn, terrarier, ödlor och annat. Nu har vi MÅNGA leopardgeckos hemma, fler väntas då vi har ägg i kläckaren.

Har dessutom fått tag på en pacmangroda. För er som inte vet vad det är kan jag rekommendera googles bildsök, den är värd att se!
Ett byte med killen som har den nu, jag har något han vill ha och han har något jag vill ha - perfekt!

Just nu är det så skönt att vara ledig, man hinner med en massa då, tex hann jag umgås med syster Palle, eller Padda som barnens pappa ofta kallade henne, en dag :-)
Och terrarierna håller på att få en hylla att stå på, Fina bygger en ny fin hylla i aluminium till vårt reptilrum:-)

Ska roa mig med att plocka ut några Peruphasma ur karet nån dag, kan ju bli lite spännande att testa hur starkt det tar på huden, de är ju lite giftiga.....


Idag när jag varit på terrarieturne, åkte jag bakom bruket i frövi. Där hade tåget tagit en liten paus. Timmervagnarna gled av spåret:

Just det, häromdagen var jag i Nynäshamn, skulle möta Rasmus, som jag köpt ödlor av. På vägen därifrån bestämde sig gpsn för att inte kommunicera med servern. Kul. Jag hade kört på gps dit och struntat i att kolla hur vägen såg ut och vad det stod på skyltarna, så det var spännande som fan.

Så här kom de:

Numera är jag av annan natur med, färgade håret lite:

Kolla den svarta randen som blev :-)

Måste bara visa en av våra nyfödda bebisar med, visst är hon bedårande?


Nu får det räcka för idag, på återhörande!

Av Lotta - 16 juli 2013 14:55

Jag har hämtat barnen idag, och för att förgylla hemfärden stannade vi i Västerås. Tanken var att gå på flygmuseet men de har bara öppet på söndagar så vi hamnade straxt utanför Irsta istället, på Kungsbyn djurpark.
Ett väldigt lagom ställe faktiskt, killarna orkade gå runt hela, titta på djuren, de läste kartan som var mycket lätt att förstå sig på, leka ide olika lekplatserna och ändå inte vara helt slut efteråt.
Vi åt här med, de hade såklart det standardiserade men lite annorlunda med, min mat var supergod! Köttbullar med potatis och sås, köttbullarna var gjorda av Visent :-)

Lite dyrt var det, men helt klart värt det tycker jag!

Bilder på spektaklet då :-)

Spanar efter älgarna, de hade gömt sig så vi fick inte se dem tyvärr


Kaninhagen var rätt bra tilltagen :-), de hade nästan lika stort inne och kunde hoppa in och ut precis sonder vill :-)





Så, nu får det räcka, ska ge kidsen lite att dricka och sen ska vi nog packa ihop oss och dra ut bilen på motorvägen hemåt!


Ha det gott alla där ute!

Av Lotta - 13 juli 2013 13:19

Vi har varit och fikat på ett ställe som verkligen var spännande. Det märktes att de lade ner mycket av sin själ i det!

Nedre delen var fin, inspirerad av 50talet, med mycket tavlor på väggarna, barbershopsnurran på väggen och själva fiket:

Sen gick vi upp på övervåningen för att äta det vi beställt, räkmacka och kaffe aftereight för mig och detta för mannen:

Det var såååå gott, de kan sitt fika helt klart!
Inte apdyrt heller, även om billigt är att ta i ganska mycket.....

Men, det som jag kommer visa bilder på nu är det som gör besöket till det lilla extra.
De gillar film, det förklarar ju redan namnet på fiket: Café Cineast
Och det har de använt här, så otroligt häftig övervåning, kolla bara:

Den här bilden på Marilyn är tagen av en svensk fotostudent, tydligen ett av de sista på henne. Fotografen kom personligen och gav dem denna tavla, visserligen i posterform men ändå! Lite häftigt är det allt!

Mer bilder då:

Källarluckan......... Man kan ju i dra vem som vill ut?

Jack..... Brrr.....



Så, nu räcker det för ett tag! Får ni vägarna förbi Café Cineast i Sveg kan jag VERKLIGEN rekommendera er att gå in där - det är mer än en fika - det är en egen upplevelse!

Av Lotta - 11 juli 2013 10:25

Vi är uppe i Sveg igen, ska fiska och ta det lugnt till på söndag är det tänkt.

Dagarna går, ganska fort till och med. Daniel hade lite funderingar kring det, varför dagarna är så korta. Han tycker inte att han hinner med allt han vill, och att dagarna borde få vara hela natten med :-)

Jag har fått en anställning sedan sist. En riktig, ute i livet :-). Det är spännande, och jäkligt pirrigt. Jag har inte jobbat utanför hemmet på många år nu, så det ska bli spännande att se hur det går!

Lite bilder får jag väl bju på med va?

Pözz säger alltid min fina Mia :-)

Min fina tös!

Två av mina fina killar

Presentation


Hej och välkommen in till mitt liv!
Här möter du mig och min familj, mitt i ett helt vanligt liv.
En del får du veta om mitt vardagsliv, en del om mitt arbetsliv, och en massa om våra djur!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Barnen, mina fina prinsar!

                               

Min fina stolla!

Min fina Stolla, eller TösaMi som hennes namn är i passet,  finns inte längre. Hon fick galoppera vidare förra våren, min fina krigarhäst behöver inte längre vara nervös och orolig. 

 

Hundarna!

Hundarna är numer bara en hund, schnauzern Kompis har gått över regnbågsbron för att jaga björn och uppvakta mina bredkäftade damer där.

Nakenfisen Alioth, aka allanballan, är ensam hund på täppan nu och tror att allt han ser och kan känna är hans :-)          

Terrariedjuren

 

 

 Vi har hela huset fullt med reptiler, och det är väl ett udda intresse antar jag. Men det är roliga djur, som är intressant på sitt sätt.

                  


Ovido - Quiz & Flashcards